Blogi heräsi eloon

Terve.

Olet päätynyt elokuva-aiheiseen blogiin, jota kirjoittaa kolmeakymppiä lähestyvä, arjen harmautta pakoileva IT-työläinen. Nyt on vielä hyvä hetki kääntyä pois.

Olen kommentoinut ja “reitannut” elokuvia netissä reilun vuosikymmenen ajan vaihtelevaan tahtiin, mutta niistä kirjoittaminen on jäänyt varsin vähäiseksi. Viime vuosina ajatus omasta blogista on kuitenkin pyörinyt taajaan mielessä, enkä lopulta voinut muuta kuin perustaa moisen.

Elokuvamakuni kattaa matalaotsaisen väkivaltaviihteen siinä missä kunnianhimoisemman elokuvataiteen, joskin ensin mainittu on vuosien varrella tullut huomattavasti tutummaksi. Varsinkin nuorempana 1980-luvun toimintaelokuvat olivat itselleni, sovinnaisesta keskiluokasta ponnistavalle pojanklopille kova juttu. Silkan eskapistisen viihteen lisäksi kyseisten elokuvien “no bullshit” -asenne oli suorastaan voimaannuttavaa lääkettä toisinaan ahdistavaan todellisuuteen. Myöhemmin innostuin laajemmin 1970- ja 1980-lukujen elokuvista, joihin tämä blogi ainakin aluksi keskittyy.

Blogin nimi viittaa edesmenneen Anttilan Top Ten -osaston alelaareihin, joissa lojui sellaisia hienoja elokuvia kuin Väkivallan vihollinen 3.

Tero
Blogin perustaja